maanantai 10. helmikuuta 2014

Asioita, joita olen oppinut viimeisen puolen vuoden aikana.

Opettele rakastamaan itseäsi ja syleile kaikkia puolia itsessäsi, niitäkin, jotka tuntuvat nyt hämmentäviltä ja huonoilta. Jonakin päivänä rakastat niitäkin.

Puhu suoraan, niele ylpeytesi. Jos joku loukkaa sinua, kerro siitä kyräilyn ja katkeruuden kasvattamisen sijaan. Suurin osa riidoista johtuu väärinkäsityksistä, joten anna itsellesi, sekä toiselle mahdollisuus korjata ne.

Kerro tunteistasi. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi pitämään niitä sisällä. Vaikka tunteisiisi ei vastattaisikaan, olet tehnyt jotain rohkeaa ja näin annat itsellesi mahdollisuuden päästä yli. Tai kenties tunteisiisi vastataan!

Sydänsurut eivät kestä ikuisesti ja se(kin) kipu kertoo siitä, että olet elossa. 



Tee useammin sellaisia asioita, jotka ovat epämukavuusalueesi ulkopuolella. Tee asioita, jotka saavat sinut miltei oksentamaan ja vartalosi tärisemään silkasta järkytyksestä. Muista silloinkin, että olet elossa ja adrenaliini, joka kehosi läpi juuri syöksyy, voi tuntua myös hyvältä.

Sinulla on valta ajatuksiisi. Jos ajattelet elämäsi olevan hyvää, se yleensä on sitä. Jos elämäsi taas on mielestäsi huonoa, niin se on sitä niin kauan, kunnes muutat asennettasi. 

Hymyile ja naura paljon. Hassuttele. Älä ota elämää liian vakavasti.

Opettele olemaan mielummin lempeä, kuin oikeassa.

Huonot päivät eivät kestä ikuisesti. Ota omaa aikaa, pysy vaikka sisällä koko päivän makoillen sängyssä jos siltä tuntuu, mutta älä päästä itseäsi liian helpolla. Lakkaa olemasta olosuhteiden uhri. Ole itsellesi armollinen, mutta tiukka. Tämä elämä on sinun ja vain sinä päätät annatko sen muuttua sarjaksi huonoja päiviä vai käännätkö huonotkin päivät paremmiksi.

Tee asioita yksin. Mene kahvilaan lukemaan kirjaa, käy elokuvissa, mene ravintolaan. Opettele nauttimaan omasta seurastasi, sillä sitä et pääse karkuun koskaan. Unohda ahdasmieliset käsitykset siitä, että yksin oleminen olisi jollain tavalla huono juttu. 

Rakenna koti itseesi, sillä kotia et voi rakentaa kenenkään muun käsivarsille. Kukaan muu ei voi pelastaa sinua, kuin sinä itse. 

Rakasta ja rakastu joka päivä. Ihmisiin, asioihin, hetkiin. Elämä on todellisuudessa ihan helvetin kaunista.



Ole rohkea. Uskalla elää. Seuraa sydäntäsi.

Hakeudu sellaisten ihmisten seuraan, jotka saavat sinut nauramaan.

Muista nukkua. Jatkuvat, liian lyhyet yöunet saavat 
asiat tuntumaan pahemmilta, mitä ne todellisuudessa ovat.

Hyvästä ruuasta tulee hyvä olo, huonosta huono. Pitkä kissa on pitkä, elämä on niin yksinkertaista.

Kiinnostu, niin kiinnostat. Innostu, niin innostat.

Vaikka joku ei ymmärrä arvoasi, se ei tarkoita, ettet ole arvokas. Koska sinä olet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti